+90 312 395 49 60 English

Ürünlerimiz

asdasd
asdasd

Laboratuvar Indüksiyon Sistemleri

Laboratuvar uygulamaları için geliştirilmiş, indüksiyon prensipleri ile çalışmak üzere  tasarlanmış   ekipmandır. Düşük ağırlıklar ve hacimlerdeki bazı metallerin çok kısa sürelerde 16000C civarı sıcaklıklara çıkarılması mümkündür.

 

Bu özelliği ile çeşitli testlerde, düşük hacimli bazı metallerin eritilmesi ve ısıl işlemlerinde ve buna  benzer laboratuvar uygulamalarında kullanılabilir.

 

Kulanım kolaylığı yanında su soğutmalı radyotör sistemi, infrared sıcaklık ölçüm sensörü, otomatik bobin hareketi gibi destekleyci üniteler hem ürünün çalışma ömrünü uzatan hem de yüksek sıcaklıklara çok kısa sürelerde çıkılmasını sağlayan önemli özelliklerdir.

 

 Ürünümüzün tamamı kendi tasarımımız ve üretimimizdir.

 

 

 

 

 

 

Induction melt spin, induction melting, induction casting  SİSTEMİN ÇALIŞMASINI GÖRMEK İÇİN VİDEOYU İZLEMEK İSTER MİSİNİZ ?

 

   Mikroteklab  AYRINTILI BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ

 

 

 

MİKROTEK İNDÜKSİYON DÖKÜM MAKİNESİ

 

Laboratuvar Tipi İndüksiyon Döküm Makinası

 

Laboratuvar indüksiyon döküm,laboratuvar indüksiyon,laboratuvar indiksiyon, laboratuvar indüksiyon üreticisi, laboratuvar indüksiyon fiyatları, indüksiyon nedir

 

 

 

 

İNDÜKSİYON NEDİR ?


İndüksiyon nedir sorusunun cevabını basit ve kısa bir şekilde cevaplandırmak, indüksiyon akımı ile ısıtma sağlayan cihazların çalışma prensibini çok basit şekilde açıklamaya yardımcı olacaktır.

 

İletken bir bobinden geçen akım, iletkenin etrafında manyetik alan oluşmasına neden olur. Bu manyetik alan içine iletken başka bir malzeme yerleştirildiği taktirde, malzeme üzerinde, indüksiyon akımı olarak adlandırılan yeni bir akım oluşur. Bobin üzerindeki akım ile, metal parça üzerindeki indüksiyon akımı birbirine zıt yönlerdedir ve oluşan bu akım bilinen elektrik akımıgibi elektronların belli bir yönde hareketlenmesi demektir. Elektronların hareketi,akışı ise malzeme içinde bir dirençle karşılaşır ve bu direnç nedeniyle ısı açığa çıkar. Bobinde oluşan  manyetik alan ( Dolayısıyla bobinin frekansına ) ve bobin içine yerleştirilen iletken malzeme  türüne bağlı olarak 16000 gibi yüksek sıcaklıklara çok kısa sürede çıkılabilir.

 

Açığa çıkan ısı, ısı aktarılması ( Conduction ) yoluyla gerçekleşir. İndüksiyonla ısıtma sırasında konveksiyonel ( Convection ) ve radyasyonel ( Işıma ) yoluyla ısıtma meydana gelmez ya da göz ardı edilebilecek seviyededir. İletken malzeme yüzeyinde oluşan direnç ile malzemenin tamamı ısınır. Bobinin frekansına bağlı olarak iletken malzemenin ısınması, yüzeyde ya da yüzeyden daha alt seviyelerde başlar. 

 

İndüksiyon akımının bu özelliği ile uygulanabilirliğine bağlı olarak iletken malzemelerin ergitilmesi, ısıl işlemi, kaynak işlemi çok kısa sürede ve uygun bir otomasyon yardımıyla, el işçiliği gerektirmeden, hatasız bir şekilde yapılabilir. 

 

 

 

İndüksiyon akımı ile iletken malzeme içinde oluşan direnç ve buna bağlı olarak oluşan ısı, uygulamalarda, alev, gaz vb yardımcı malzemelere ihtiyacını ortadan kaldırır, çalışma güvenliği açısından avantajlar sağlar.  Örneğin, uygulanabilirliği mümkün olan kaynak işlemlerinde oksi asetilen kaynak yönteminin yerini alır, oksijen ve asetilen gazlarının kullanımına gerek kalmaz. Patlayıcı ve parlayıcı gazların iş yerinde bulunmaması, alev ile çalışmaya gerek duyulmaması indüksiyon uygulamalarının her işletme tarafından  tercih edilmesini sağlayabilir, sağlamalıdır. Bunun dışında çok hızlı ısıtma, üretim süreçlerinin de oldukça hızlanmasını sağlar.

 

İndüksiyon uygulamaları, işletmelerin çok fazla bilmediği, denemediği yöntemlerdendir. İlk yatırım maliyeti göreceli olarak yüksek olmasına rağmen, süreçlerin hızlanması, iş güvenliği, el işçiliğinden kaynaklı hataların ortadan kaldırılması vb sebeplerle işletmelerin üzerinde durması gereken  bir yöntemdir. Sağladığı avantajlar dikkate alındığında  ilk yatırım maliyetlerini  çok kısa sürede telafi edecek sistemlerdir.